fbpx
voal-mireasa-malika-fashion

Voal de mireasa importanta, traditii, semnificatie, achizitie

Voal de mireasa importanta, traditii, semnificatie, achizitie

Cele mai multe mirese considera voalul de mireasa ca fiind un simplu accesoriu, insa conform traditiilor, voalul avea rolul de a proteja mireasa de spiritele rele.

Traditiile spun ca un voal vechi purtat in ziua nuntii aduce noroc miresei si ca ajuta la construirea unei casnicii frumoase si reusita.  Pe parcursul anilor, voalul de mireasa a devenit un obiect religios care simboliza modestia, obedienta fata de sot sau era vazut ca un simbol al respectului miresei fata de familie.

Care este rolul voalului de mireasa astazi?

In prezent purtarea voalului este doar optiunea tinerei mirese care paseste catre altar.

Voalul de mireasa si-a pastrat rolul protector, motiv pentru care desi este optional, tinerele inca il poarta in ziua nuntii.

De asemenea, desi semnificatia voalului este diferita de la o zona la alta, exista o simbolistica comuna si anume, tranzitia femeii de la starea inocenta, la cea de femeie casatorita.

In zilele noastre voalul de mireasa este utilizat mai mult ca si element esential pentru a evidentia frumusetea miresei si a rochiei pe care aceasta alege sa o poarte in ziua nuntii.

Fie ca este vorba de un voal de mireasa scurt sau un voal lung, acesta este elementul ce completeaza perfect tinuta si confera miresei multa eleganta, pastrand in acelasi timp nota de mister pentru o aparitie spectaculoasa.

 

De unde poti cumpara un voal pentru rochia de mireasa?

De cele mai multe ori poti achizitiona voalul pentru rochia de mireasa de la firmele ce realizeaza rochia de mireasa aleasa, lucru recomandat pentru a evita diferentele de culoare intre rochie si voal.

Cu toate acestea exista posibilitatea de a va achizitiona un voal din mediul online. Exista mirese care nu sunt multumite de voalurile oferite de atelierul care a creat rochia si prefera sa caute unul online. Pentru a elimina riscul achizitionarii unui voal cu o nuanta diferita de cea a rochiei, solicitati o bucatica de material cu nuanta pe care o are rochia si cand comandati, discutati cu firma sau atelierul respectiv sa tina cont de nuanta solicitata.

Care sunt avantajele pe care le ofera voalul de mireasa purtatoarei?

Asa cum am spus si mai sus, voalurile de mireasa sunt optionale, insa acestea au urmatoarele avantaje:

  • Ofera un aspect solemn, indiferent de dimensiunea sa;
  • Ajuta la crearea unei aparitii memorabile;
  • Confera romantism si feminitate tinutei;
  • Poate ascunde mici imperfectiuni ale siluetei;
  • Poate evidentia punctele forte pe care rochia de mireasa le are;
  • Ajuta mult la realizarea unor fotografii spectaculoase in ziua nuntii daca acesta este lung.

In mod evident, un voal mic nu va crea probleme, insa daca alegeti un voal lung, este important sa stiti ce anume presupune.

Este important ca in cazul in care alegeti un voal lung, acesta sa fie dintr-un material de calitate, usor si sa ofere confort. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca un voal de mireasa foarte mare va poate pune in umbra coafura, deci alegeti cu mare intelepciune coafura si voalul.

Open chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!