fbpx
woman in a red silk dress posing in the middle of a forest

Descopera tipurile de rochii populare!

Tipuri de rochii populare

Rochiile sunt articolele vestimentare care pot pune in evidenta forma corpului si care transmit feminitate.

Pe langa forma lor, in alegerea unei rochii trebuie sa tinem cont de forma decolteului, lungime, unde este plasata talia etc. In cele ce urmeaza vom discuta despre tipuri de rochii, dar si despre anumite siluete pentru care sunt potrivite.

Rochie tubulara / Rochie Sheath

Acest tip de rochie urmareste conturul corpului, al umerilor si sanilor cu precadere, insa uneori mascheaza talia, imbracand stramt linia corpului pe fund si coapse.

Daca sunteti o persoana atenta la detalii, o rochie tubulara poate fi potrivita pentru orice fel de silueta, cu mentiunea ca este important sa balansati partea de sus a rochiei cu cea de jos. Femeile cu corpurile para pot alege rochii cu volane sau umeri buganti pentru a contrabalansa partea inferioara. Pentru persoanele cu forma corpului asemanatoare cu a unui triunghi inversat, peplumul este de mare folos pentru a crea solduri si echilibra cu umerii lati. Daca aveti o silueta baietoasa atunci incercati sa alegeti o roche cu tesaturi mai rigide ce vor crea  impresia de volum si in mod obligatoriu cu o curea pentru a marca talia. Damele cu siluetele de mar sau plinute ar trebui sa aleaga o rochie nu foarte multata si cu un decolteu mare in V.

Rochiile in A

Rochiile in A sunt cee mai populare tipuri de rochii pentru ca pun extrem de bine in valoare orice silueta. Cel care a introdus rochia in “A” a fost Christian Dior in anul 1955. Acesta urmarea atent linia corpului pana la talie, iar de la solduri avea atasata o fusta plisata si asa se crea forma literei “A”. Insa, rochia in “A” de atunci este diferita de cea din zilele noastre, aceasta fiind adusa in moda de Andre Courreges, a carui rochie era stransa pe bust si apoi se departa brusc de corp formand un “A”.

Este important de retinut faptul ca rochia in A poate fi purtata de toate persoanele.

Rochie dreapta

Rochia dreapta are pense pentru sani, insa este important de stiut ca nu are talia marcata. Aceste tipuri de rochii sunt potrivite pentru siluetele baietoase si cele cu umeri puternici. Varianta mai usoara a acestui tip de rochie este tunica si poate sa aiba doua slituri laterale asemenea sariurilor.

Rochie Empire

Rochiile empire au talia foarte ridicata pana sub sani, apoi urmaresc atent linia corpului sau din contra se departeaza de corp foarte mult si ajunge chiar la varianta “baby-doll”.

Acest tip de rochie mareste bustul si este recomandat ca femeile mari in umeri sa evide modelul, insa cele cu sani mici si solduri mari (para) sa il adopte, dar si cele cu o silueta baietoasa.

Acest tip de rochii este extrem de purtat de gravide.

Rochii Trapez

Rochiile trapez sunt rochii “fara forma”  deoarece au cusaturi laterale care pornesc direct din rascroiala manecii.

Rochie petrecuta

Rochia petrecuta, asa cum ii spune si numele se petrece in fata peste cealalta si se leaga cu un cordon atasat, eventual aceasta se mai incheie cu cativa nasturi pe o parte. Aceste rochii au decolteu in V si urmaresc atent linia corpului. Femeile adora acest tip de rochie deoarece este foarte confortabila si feminina.

Alte tipuri de rochii pe care ar tebui sa le amintim sunt:

  • Rochii robe-chemise sau rochia camasa
  • Rochii cu talie joasa
  • Sarafan – rochie fara maneci si fara guler
  • Rochie mantou
Open chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!