fbpx
woman holding leather handbag

Descopera tipurile de fuste pe care le poti include in garderoba!

Tipuri de fuste dama

Sunt o multime de tipuri de fuste pe piata, insa in mod cert poate ati observat ca aveti o oarecare inclinare catre un anumit tip de fusta, lucru normal de altfel.

In cele ce urmeaza vom discuta putin despre tipurile de fuste populare pe care le pueti include in propria garderoba.

Fuste in A sau A-line

Aceste tipuri de fuste au o croiala care se potriveste oricarei femei, indiferent de silueta. Fustele in A marcheaza talia si acopera zonele cu probleme (solduri, coapse, fundul).  Din acest motiv este bine sa aveti in garderoba astfel de fuste dintr-o stofa buna si intr-o culoare neutra pentru a putea face multiple combinatii vestimentare. Fustele in A pot avea de asemenea si anumite elemente de design ce le fac unice precum buzunare cu o croiala interesanta, materiale diferite, aplicatii diverse, asimetrii etc.

Ca si caracteristici, acest tip de fusta are talia ingusta, apoi se largeste progresiv pana atinge punctul maxim al deschiderii la poale. Acest fuste ating totusi coapsele chiar daca cresc in centimetri pana la poale.

Fuste drepte

Spre deosebire de fustele in A, fustele drepte isi pastreaza largimea constanta incepand cu betelia. Acestea nu sunt la fel de atragatoare, insa sunt si in prezent extrem de populare.

Fuste tub

Fustele tub sunt realizate din materiale elastice si de obicei cu betelie tot din elastic. Acest tip de fuste sunt purtate frecvent de catre adolescente. Fustele tub urmeaza linia corpului si se termina deasupra genunchiului, fiind potrivite pentru persoanele cu o silueta zvelta.

Fuste Creion

Fustele creion sunt extrem de feminine si senzuale. Tivul lor trece de genunchi si ajunge uneori chiar la jumatatea gambei. Aceste fuste sunt extrem de populare si sunt purtate cu precadere de femeile cu abdomen mai plat si fund bombat.

Fuste Cerc

Fustele cerc sunt realizate in forma circulara si de obicei sunt realizate din tesatur usoare care sa cada in  falduri lejere.

Astfel de fuste sunt ideale in sezonul cald pentru ca va permit sa va miscati in voie si nici nu va fac sa transpirati.

Fuste plisate sau Fuste Acordeon

Denumirea de fuste plisate este mult mai populare, iar aceste fuste sunt caracterizate de multe cute simetrice, inguste. La baza este o fusta croita in cerc, apoi plisat prin calcare sau coasere si calcare.

Acordati atentie deoarece fustele plisate pot ingrosa in zona abdomenului din cauza pliseurilor.

Fuste Mini

Fustele mini au tivul mai sus de genunchi, iar uneori pana aproape de fund. Nu recomanda acest gen de fuste pentru birou, nici pentru intalnirile formale sau pentru vreo situatie in care doriti sa fiti serioasa.

Fuste petrecute

Fustele petrecute sunt articole vestimentare comode deoarece se pot ajusta pe talie cu ajutorului unui cordon sau a unor nasturi. Unele modele de fuste petrecute lasa un slit vizibil pe picior, altele se petrec intr-atat incat pare o fusta in A.

Fusta asimetrica

Aceste fuste ies in evidenta prin asimetrie. Daca v-ati saturat de fuste drepte, in forma de A sau orice alt tip de fusta, alegeti sa purtati o fusta asimetrica.  In mod cert veti intoarce privirile cu aceasta.

Acestea sunt in general scurte in fata sau pe o parte, ingroasa putin talia si taie adesea picioarele multor purtatoare.

Fusta gipsy lunga

Acesta sunt fustele clasice lungi, fluide pe care toate femeile le poarta vara. In mod cert ar trebui sa aveti fuste lungi, largi cu talie inalta si care sa se potriveasca perfect in mai multe tipuri de tinute. Fustele lungi din tafta sau catifea sunt extrem de utilizate pentru petreceri si evenimente in orice anotimp, iar cele din vascoza, bumbac imprimat sau panza topita sunt potrivite pentru iesirile in oras.

Fuste lalea

Fustele lalea se caracterizeaza prin tesatura drapata si petrecuta astfel incat sa capete forma corolei unei lalele. Nu recomandam aceasta fusta femeilor cu forma corpului tip para ce au fundul si coapsele proeminente.

Alte tipuri de fuste mai putin populare:

  • Fusta plisata intr-o parte sau fusta knife pleated
  • Fusta drapata
  • Fusta gogosar sau fusta balon
  • Fusta in clini sau fusta godet
  • Fuste cu volane
  • Fuste sirena
  • Fuste cu clini
Open chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!