Cum se ingrijeste pielea intoarsa

Pielea intoarsa are caracter hidrofil, fapt pentru care retine murdaria si semnele de uzura apar mult mai rapid. Dat fiind acest fapt, ea trebuie ingrijita din timp. Incaltamintea si imbracamintea de piele intoarsa sunt apreciate dintotdeauna. Pe de alta parte, pe cat de eleganta si deosebita este, pe atata este de pretentioasa. Aceasta nu este usor nici de intretinut, nici de curatat, dar din fericire solutii exista. Acum nu mai trebuie sa evitati piesele superbe de piele intoarsa.
Pentru incaltamintea de piele intoarsa, se recomanda o curatare gentila dupa fiecare purtare, realizata cu un burete sau o carpa. Ideal ar fi ca acestea sa fie moi, sau chiar speciale pentru realizarea acestei actiuni. Chiar daca incaltamintea nu prezinta murdarie sau urme de uzura, acest pas este foarte important pentru mentinerea prospetimii si a aspectului imaculat. Pentru o curatare mai complexa, se recomanda folosirea unor produse speciale pentru curatarea pielii intoarse si ustensile pe masura si anume perie de nailon si perie pentru pete. Nu se folosesc pe materialul ud sau umed, ci complet uscat. Acestea vor indeparta praful acumulat si vor indeparta petele fara a deteriora materialul sau tesatura. Achizitionarea acestora este accesibila si din punct de vedere material si datorita faptului ca se gasesc in orice magazin pentru incaltaminte. In cazul in care situatia este grava, ar fi recomandat ca incaltamintea sa fie curatata de profesionisti in curatarea papucilor. Ar fi de evitat serviciile de la curatatorii de haine, deoarece nu au aceeasi dotare de produse si acelasi interes, astfel incat rezultatele nu vor fi la maxim potential.
Pentru zonele cu umezeala si perioadele ploioase se poate utiliza o solutie pentru impermeabilitatea incaltamintei, aplicata numai pe zonele pe care umezeala poate ajunge. Recomandat ar fi sa nu se faca abuz de aceasta solutie, pentru a nu modifica textura si alcatuirea materialului. Cu toate acestea, este un factor cat se poate de important in mentinerea „vitalitatii”.
Imbracamintea, poate fi de asemenea curatata cu produse speciale. Exista spray-uri si solutii pe care le puteti gasi tot in magazinele de incaltaminte. Daca doresti sa folositi masina de spalat rufe, folositi saculeti sau fete de perne in care sa introduceti articolele vestimentare pentru a le proteja. Folositi programul scurt special pentru aceasta actiune, sau urmati indicatiile de pe eticheta. Daca acestea nu sunt scrise, este recomandata spalarea la 30 de grade. Si in acest caz se poate folosi o carpa sau un burete fin, alaturi de miscari gentile.
Dupa procesul de spalare, evitati uscarea prin expunerea la soare sau calorifer deoarece acesta va deteriora materialul. Acestea au sa se usuce perfect la temperatura camerei pe umeras. Finalizati procesul prin calcarea cu ajutorul fierului de calcat, dar aplicati o hartie de copt sau un ziar peste articol pentru a evita contactul direct.
Este important ca aceste procese sa fie meticulos desfasurate cu multa rabdare. Sunt esentiale produsele adecvate si ustensilele potrivite, caci in mod contrar materialul se poate deteriora ireversibil.
Exista solutii pentru dizolvarea si eliminarea petelor si a noroiului, spume, lotiuni, sampoane care pe langa curatare in profunzime, revitalizeaza culorile si mentin look-ul pe care l-au avut articolele inca din prima zi.

Deschide chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!