fbpx

Afla care este culoarea anului 2022

Culoarea anului 2022 – Very Peri

Daca iti doresti sa afli care este culoarea anului 2022 pentru a fi in pas cu moda, trebuie sa stii ca aceasta a fost anuntata de Pantone si este “Very Peri”. Aceasta este cea mai calda nuanta de albastru.

Este deja o traditie care a inceput cu anul 2000 sa fie anuntata la finalul fiecarui an culoarea anului urmator.

In luna decembrie, Pantone a anuntat culoarea anului 2022 ca fiind “Very Peri”. Aceasta este o nuanta dinamica dde albastru periwinkle  cu un subton de rosu violet care imbina fidelitatea si constanta asociata albastrului cu energia si entuziasmul rosului.

Aceasta culoare este descrisa de catre institutul de Culoare Pantone ca fiind “ cea mai calda si vesela dintre toate nuantele de albastru, ce introduce un amestec de noutate, incurajeaza invetivitatea si creativitatea”.

Culoarea “Very Peri” poate fi asociata cu afisarea increderii lipsita de griji, curiozitate indrazneata ce anima spiritul creativ si curios.

Culoarea anului 2022 promoveaza conceptul de Metaverse care ne ajuta sa extindem limitele realitatii deschizand usa catre o lume virtuala, dinamica si in care putem eplora si crea noi posibilitati de culoare.

Gamingul a devenit tot mai prezent in vietile noastre, iar popularitatea in ascensiune a metaversului va face ca Very Peri sa ilustreze fuziunea vietii moderne si modul in care tendintele de culoare din lumea digitala se manifesta in lumea fizica si invers.

Cum a fost aleasa culoarea anului 2022?

Trebuie sa stiti ca Institutul de Culoare Pantone este autoritatea globala pentru comunicarea culorii inca din anul 1963.

Inca din anul 2000, conceptul de “Color of The Year” a facut ca Pantone in contextul global sa fie una dintre autoritatile principale pentru tendinte de sezon pe podiumurile de moda si prognoza a trendurilor globale pentru psihologia culorii, consultanta de produs, branding si identitate vizuala.

Procesul pentru alegerea culorii anului este extrem de minutios prin analiza atenta a tendintelor. Expertii ce fac parte din Institutul de Culoare Pantone calatoresc in intreaga lumea pentru a gasi raspunsul corect in fiecare an.

Pentru alegerea culorii anului 2022, factorii care au influentat alegerea sunt noile tehnologii, materialele, texturile si efectele speciale care au impact asupra culorilor si nu numai.

Open chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!