fbpx
pile of area rugs

6 Semne ca o haina este de proasta calitate

Alege haine de calitate

Articolele vestimentare sunt precum o investitie si este important sa achizitionati haine de calitate pentru a va bucura cat mai mult timp de acestea. Cu toate acestea, pe piata sunt o multime de haine de proasta calitate si in cele ce urmeaza va vom oferi cateva sfaturi incat sa descoperiti care sunt hainele de proasta calitate si care nu. Cu un gram de atentie veti sti ce articole vestimentare sa achizitionati.

 

  1. Fii atenti la tighele

Detaliile fac diferenta, iar daca vei intoarce un produs pe dos tot ce trebuie sa faci este sa te uiti la tighele daca sunt drept sau daca sunt lasate capete de ata.  De asemenea, daca un produs pare sa fie cusut de mai multe ori, poate fi un semn ca produsul este de slaba calitate.

Pentru a testa calitatea cusaturii, tot ce trebuie sa faceti este sa trageti incet de o parte si de alta a tighelului. Daca materialul de la cusatura se separa, in acest caz cusatura este de foarte slaba calitate si cel mai probabil a fost prost realizat produsul.

 

  1. Compozitia de fibre sintetice

Aruncati o privire la etichete si daca veti observa care intr-o proportie mare fibre sintetice de poliester, matase artificiala, vascoza etc, atunci sunt sanse ca produsul sa fie de slaba calitate.

Ideal ar fi ca produsele sa fie realizate din fibre naturale de bumbac, lana, angora etc, insa in acest domeniu, astfel de produse sunt scumpe.

In momentul in care pe o eticheta veti observa ca procentul de fibre naturale scade sub 80%, sa va asteptati si la o calitate mai redusa a materialului. Tesatura ce are fibre naturale in cea mai mare parte si doar 1-5% fibre sintetice precum lycra si elastan este mult mai probabil sa-si pastreze forma fara sa se deterioreze o perioada lunga de timp.

Tineti cont ca vascoza este una dintre fibrele sintetice care se deformeaza foarte rapid si se scamoseaza.

Pentru a mai testa calitatea unui produs, strangeti-l in maini cateva secunde si daca dupa ce l-ati elibera ramane sifonat sau nu de sifoneaza deloc, aceest lucru este un semn ca produsul este de calitate slaba.

 

  1. Intarituri

Articole vestimentare precum sacourile, fustele sau pantalonii au nevoie de intaritura in jurul beteliei, a nasturilor, la guler, umeri, marginea mansonului, tiv, etc.  pentru a-si mentine structura.

Straturile de intaritura pentru o haina are rolul de a-I mentine forma si a nu se deforma pe masura ce articolul este purtat. Intaritura este o tesatura dura, densa ce este cusuta intre straturile hainei pentru a-i mentine structura.

Intoarceti hainele pe dos si verificati daca acestea au intarituri. Daca dati o suma mica pe un articol nu va asteptati sa aiba, insa cu cat articolul vestimentar este mai scump, cu atat mai multe pretentii ar trebui sa aveti de la acesta.

  1. Captuseala

In mod evident, nu toate articolele vestimentare necesita captuseala, insa in cazul anumitor  articole, aceasta nu trebuie sa lipseasca.  Rolul captuselii este acela de a prelungi viata unei haine, va permite sa imbracati mai usor articolul respectiv si este mult mai comod.

O captuseala de calitate minimizeaza intinderea tesaturii hainei mai ales in punctele cheie: coate, genunchi, fund. In plus, captuseala protejeaza tesatura de sudoare si secretiile corpului.

Daca ati achizitionat articol vestimentare fara captuseala, poti sa o inlocuiesti cu o jupa.

 

  1. Butonierele

In mod cert ati vazut prin magazine articole vestimentare cu butonierele slab intarite. Butonierele sunt semn de calitate ridicata. Butonierele intarite sunt mai rigide, insa tesatura va dura mai mult si nu se vor rupe. Daca butonierele sunt cusute rar incat se vede marginea materialului, atunci ar trebui sa evitati acel produs.

 

  1. Tivul

Articolele vestimentare de slaba calitate au in general tivul vizibil cusut si neintarit la capat. O astfel de finisare face ca in momentul in care tesatura se intinde sa apara pliuri pe fata haine de-a lungul cusaturii. La imbracamintea de inalta calitate, tivul este astfel finisat incat sa-si pastre forma intacta in timpul purtarii.

Doua dintre finisajele de calitate sunt pe “bias” si “invizibil”. Bié-ul va arata ca o mica bucata de stofa cusuta in jurul tivului. Finisarea invizibila va fi extrem de putin vizibila pe exterior, ca o impunsatura de ac din loc in loc.

Open chat
1
Buna ziua,
Spuneti-ne cum va putem ajuta!